FBAA

De FBAA, de Federatie van Belgische Autobus en Autocarondernemers en Reisorganisatoren, behartigt als erkende beroepsfederatie de belangen van de bedrijven die professioneel autobus- en autocarvervoer van personen over de weg aanbieden, op alle beslissings- en overlegniveau ‘s, in België en in Europa, met als doel voor de leden een gunstig socio-economische ondernemersklimaat te creëren, waarbij de veiligheid en het vertrouwen van de passagiers en reizigers centraal staan.

De FBAA en haar leden:
* zijn de volwaardige partners van de overheden én de operatoren van het openbaar busvervoer in Vlaanderen en Wallonië en verzekeren de publieke mobiliteitsbehoeften door de inzet van hun personeel, hun voertuigenpark én hun operationele expertise,
* vormen het overleg- en ontwikkelingsplatform voor het programma- en contractvervoer met de autocar en verstevigd de sectorale professionele identiteit van haar leden actief in het vrijetijdsverkeer.
* zijn de preferentiële vervoerders van de leerlingen uit het bijzonder onderwijs binnen het kader van de opdrachten die worden beheerd door de bevoegde regionale overheden van mobiliteit en onderwijs.

De beroepsfederatie vertegenwoordigd meer dan 350 ondernemingen, meestal KMO’s en familiebedrijven, en ruim 12.000 arbeidsplaatsen in België.

De VRA, Vlaamse Raad van Autocar en Autobusondernemers, is de Vlaamse vleugel van de FBAA en vertegenwoordigd de bedrijven actief in het collectief vervoer over de weg met vestigingen in het Vlaams Gewest.

http://www.fbaa.be/